Barn Conversions

Imaginative adaptation and construction of a new building, within the footprint of an open hay barn, on the Jurassic coastline in Dorset.This project forms part of a wider farm diversification scheme to convert several redundant farm buildings into new uses to generate farm income.

This ‘low-cost’ dilapidated concrete portal frame with asbestos sheet cladding was sited on the side of an ancient stone wall, part of a previous structure. The wall acts as the anchor of the scheme behind which, using the same footprint on the land and form, a new 4 bedroom dwelling was constructed. The new barn with a dramatic full height living space has a dark black aluminium corrugated cladding, cloaking the structure in the landscape and area of outstanding natural beauty.

View case study

Wans Farm

Wans Farm

Wans Farm